Så fungerar ROT-avdraget
Så fungerar ROT-avdraget

Så fungerar ROT-avdraget

I samband med att du renoverar i din privata bostad kan du använda dig av ROT-avdraget. ROT-avdraget gör det möjligt för dig att snabbt och enkelt sänka dina kostnader när du är i behov av en duktig och certifierad hantverkare.

I Sverige tilldelas alla privatpersoner ROT- och RUT-avdrag. ROT-avdraget kan du använda när du vill anlita hantverkare för renovering, tillbyggnad, service eller reparation i ditt privata hem. För att du ska kunna använda dig av avdraget är det viktigt att arbetet utförs på en adress där du står som ägare. Det kan t.ex. vara din sommarstuga, din lägenhet eller din privata villa.

Hur mycket avdrag ger ROT-avdraget?

Med ROT-avdraget har du rätt att reducera din faktura med 30 % i samband med renovering eller reparation. Du har maximalt 50.000 kronor att använda dig av per år och det är alltid byggfirman som sköter ansökan hos Skatteverket online.

Måste man använda ROT-avdrag?

Det finns inga krav på att du ska använda ROT-avdraget, men det är ett smart och enkelt sätt för dig att sänka kostnaderna. Dessutom är det onödigt att betala för mycket när du kan reducera en hel del. Vill du däremot spara avdraget till en större renovering längre fram på året kan du göra det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *