Så fungerar ROT-avdrag
Så fungerar ROT-avdrag

Så fungerar ROT-avdrag

Så får du en billigare renovering

Oavsett om du ska renovera i ditt kök, badrum, källare eller husfasaden är en renovering ett mycket tidskrävande och kostsamt projekt. Därför är det viktigt att du planerar i god tid och att du kommer på smarta lösningar som kan sänka dina kostnader. Även om du använder dig av ROT-avdraget kan det bli en ganska saftig slutfaktura, men med de här tipsen kommer du åtminstone en bättre bit på vägen.

Att använda ROT- avdraget är en självklarhet för nästan alla som vill renovera i den privata bostaden. Därför har vi valt att inte ta med det när vi har skapat listan över bästa sätten för en billigare renovering. Det vi däremot har gjort är att vi har besökt otaliga byggsajter för att se vad experterna själva säger. Därefter samlade vi de bästa tipsen som kan sänka dina renoveringskostnader på riktigt.

4 tips för lägre renoveringskostnader

Totalrenovering eller mindre fix i köket? Alla renoveringar kan bli kostsamma om du inte vet hur du ska gå tillväga för att spara in pengar.

1. Kan du göra jobbet själv?

Ett av de snabbaste sätt att sänka renoveringskostnaderna är genom att skippa hantverkare och göra jobbet själv. Det förutsätter naturligtvis att du vet vad du gör och att du har kunskap inom området. I annat fall kan du få motsatt effekt. Ditt arbete blir fel och behöver göras om. Det resulterar i slöseri med både tid och pengar.

2. Låna verktyg och skippa onödiga inköp

De allra flesta verktyg du behöver kommer du troligtvis inte behöva igen. Fundera därför på om du kan låna vissa verktyg och maskiner istället för att köpa. Idag kan du hyra från företag, men du kan också kolla runt med vänner och bekanta. Hör dig för med kollegor och se om någon kan låna ut en borrmaskin så sparar du in tusenlappar.

3. Begagnad renovering

Om du bara visste hur mycket snyggt du kan hitta på andrahandsmarknaden! På annonssajter kan du hitta allt från inredning till köket till badrumsinredning och smådetaljer. Har du tur kan mycket till och med skänkas bort mot avhämtning, t.ex. diskmaskin, frys, blandare eller skåpluckor och stommar. Du kan även titta runt på loppmarknader för att hitta fina beslag eller annat kul som du kan använda.

4. Anlita när du behöver

Om du känner dig osäker på ett arbetsmoment är det alltid bäst att kontakta en duktig hantverkare direkt. På så sätt behöver du inte gissa dig fram hur du ska göra och du slipper således misstag och felsteg. Se till att du är ute i god tid och att du jämför offerter mellan olika företag. Se också till att du verkligen endast anlitar för det du behöver hjälp med för att slippa onödiga kostnader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *