Renoveringsmissar att undvika
Renoveringsmissar att undvika

Renoveringsmissar att undvika

Du är redo att renovera i din bostad! Kul! En renovering kan snabbt och enkelt fräscha upp de allra tröttaste hem och få de att kännas nya och fräscha igen. Hur stor förändring din renovering genererar i beror naturligtvis på hur mycket arbete och tid du är beredd att lägga ner. En renovering kan innebära en totalförändring av ditt hem, men det kan också vara små detaljer som förändras för att ändra intrycket.

Oavsett om du ska renovera stort eller smått finns det några mycket vanliga renoveringsmissar du bör ha koll på. Genom att veta vilka dessa är skippar du onödigt extrajobb och kan dessutom bli klar mycket snabbare.

Du skippar all planering

Vi förstår att du vill komma igång (och bli klar) så fort som möjligt, men nyckeln till en snabb och effektiv renovering innebär inte skippad planering. Var noga med att skriva upp vad det är som ska göras, i vilken ordning arbetsmomenten ska utföras och hur mycket alla inköp kommer att gå på. Skriv även upp vem som ska göra vad om ni är flera som jobbar tillsammans och vilka moment som behöver utföras av en hantverkare.

Du tar dig vatten över huvudet

Genom att renovera på egen hand kan du minska dina kostnader rejält. Ett vanligt misstag är dock att överskatta den egna kunskapen. Ge dig inte in på arbetsmoment som du är osäker på och som du är rädd att du inte kommer klara av. I de flesta fall leder det till ett dåligt slutresultat eller extrajobb för både dig och hantverkare – som kan behöva anlitas för att du ska få ordning på problemet.

Du väljer inredningen först

Att välja inredning till din nyrenoverade bostad är kanske den roligaste delen, men börja inte i fel ordning. Den där köksinredningen som matchade så bra med väggfärgen du valt kanske inte alls går ihop när färgen väl är uppe på väggen. Låt valet av inredning ta sin tid och se till att du är klar med alla andra delar först. Det är inte helt ovanligt att vilja ändra stil eller färgskala i hemmet med jämna mellanrum. Det är något som du bör ta hänsyn till.

Du struntar i ROT-avdraget

ROT-avdraget finns där för att du ska kunna sänka dina kostnader, så se till att du verkligen använder dig av det! Du behöver inte göra någon form av ansökan eller ta dig igenom någon svår process, utan lämna bara över ditt personnummer när du bokar hantverkare så sköter företaget resten. ROT-avdrag kan dock endast användas om du anlitar hantverkare med F-skatt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *