Att jämföra ger bättre pris
Att jämföra ger bättre pris

Att jämföra ger bättre pris

Att hitta en bra och duktig hantverkare är inte svårt, men är det verkligen den bästa hantverkaren med det bästa priset? Idag är det nästan outtalad lag att jämföra offerter mellan olika hantverkare innan man väljer – på samma sätt som du jämför lån.

Fördelarna med att jämföra är många. Ett vanligt missförstånd är att tro att offertförfrågningar endast är till för att du ska se priserna hos de olika företagen, men så är inte fallet. En offert kan säga så mycket mer än enbart vilket pris du som kund behöver betala.

Jämför innehåll i tjänsten

I en offert ska det tydligt stå vad det är du kommer få för dina pengar. Vissa byggfirmor och hantverkare utgår från den information som du själv anger att du behöver hjälp med – andra lägger till eller tar bort.

Jämför pris

Priset är naturligtvis en viktig faktor som vi inte ska glömma bort. Kontrollera att priset är acceptabelt för det arbete du vill ha hjälp med och säkerställ att hantverkaren anger priserna innan och efter ROT-avdrag. Företaget ska även vara registrerat för F-skatt, så att avdraget faktiskt kan användas.

Jämför allmänna villkor

I din offert medföljer vanligtvis allmänna villkor. Se till att du läser igenom dessa för att ha koll på vilka skyldigheter och rättigheter du har.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *